Rapport från höstmöte den 25 oktober 2018

 

  Föreningens ordförande Anders Ekholm hälsade alla varmt välkomna till ÄFF:s höstmöte. Det var mycket glädjande att ca 35 medlemmar hade kommit till vårt möte på Godtemplargården.  

  Jenny Wahlgren, kulturarbetare på Stadsdelsförvaltningen, berättade om en nyöppnad mötesplats för personer över 65 år på Långbroberg. Jenny delade ut informationsblad och hoppades på många besökare. 

  Anders Ekholm berättade om Människan & Maskinen; en essä om Artificiella Intelligenser i välfärdssamhället. En kort introduktion vad AI – Artificiella Intelligenser - är och vad de kan användas till i samhället. Kommer de ta alla jobb, eller utrota mänskligheten, eller lösa alla våra problem? Teknologin är grunden för all förbättring. Vad är människan bra på och vad är maskinerna mer kompetenta på?

  AI har den senaste tiden lyfts och diskuterats mycket i media och det var spännande att få en redogörelse för vad det handlar om och vad som väntar i framtiden. 

  Som vanligt bjöd ÄFF på ostbuffé samt kaffe och kaka. Lotteridragning hölls med många fina vinster.  

  Vi ser fram emot ett minst lika välbesökt möte till våren då, förutom sedvanliga årsmötesförhandlingar, någon intressant föreläsare kommer att inbjudas.